Izvedba CX projekata u vašoj organizaciji. Bilo da nemate internih resursa za provedbe projekta, tražite edukacije iz područja Customer experience-a, ili vam jednostavno treba  pogled izvana – CX Centar pruža konzultanstke usluge u provedbi Customer experience projekata.

Customer journey mapiranje

Sagledajte svoje poslovanje iz klijentove perspektive i otkrijte slabe točke u odnosu s klijentima. Customer jorney mapiranje metodologija je gdje kroz interna i vanjska istraživanja saznajete više o klijentovim potrebama, uočavate svoje jake i slabe točke te pronalazite rješenja za bolji Customer experience.

Kontaktirajte nas

Radionice

Kompanije se često susreću s izazovima kako uvesti Customer experience u svoju organizaciju ili kako ga unaprijediti i time stvoriti dodatne vrijednosti kompanije. CX Centar  pomaže vam doći do rješenja uz organiziranje radionica u vašoj organizaciji. Radionice se kreiraju individualno, prema vašoj potrebi ovisno o zahtjevima i već postignutom CX nivou.

Kontaktirajte nas

Upravljanje NPS-om

Indikator zadovoljstva klijenata ujedno je i najčešći alat za CX mjerenje. CX Centar pomaže vam da nađete način kako da iskoristite NPS istraživanje te definirate akcije za ostvarenje NPS ciljeva i njihovu provedbu a koji će dovesti do većeg zadovoljstva klijenata.

Kontaktirajte nas

Provedba Customer experience strategije

Znamo da je komunikacija ključ provedbe svake strategije. Customer experience strategija nije iznimka. Pomažemo vam definirati CX strategiju i alate za njeno bolje razumijevanje kako je bi vaši zaposlenici mogli u svojim područjima primjenjivati.

Kontaktirajte nas

Direktna komunikacija

Iako znamo da komunikacija kompanije prema klijentima treba biti usklađena, vremenom se različiti kanali i velika količina komunikacije počnu bitno razlikovati. Na taj ne samo da se izgube standardi i ne slijedi se strategija, nego i klijenti doživljavaju loš Customer experience. CX Centar vam pomaže kreirati standarde i oblikovati komunikaciju koja utječe na bolji NPS pa tako i na Customer experience.

Kontaktirajte nas